71- vjetori i Konferences se Pezes, Meta: Atdheu mbi te gjitha
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Aktualiteti Shqiptar & Rajoni :: Politika Shqiptare & Opinione
Faqja 1 e 1
71- vjetori i Konferences se Pezes, Meta: Atdheu mbi te gjitha
Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, ka marrë pjesë në 71- vjetorin e Konferencës së Pezës në fshatin Pezë e Madhe të Tiranës. Meta ka thënë që nga Konferenca e Pezës përcjell mesazhe të qarta dhe domethënëse për politikën shqiptare. “Konferenca e Pezës do të thotë bashkimi, do të thotë Atdheu mbi të gjitha. Ajo do të thotë bashkim dhe bashkëpunim në interes të Atdheut dhe në interes të kombit. Figura e Ismail Qemalit është figura e bashkimit kombëtar. Duhet të marrim mesazhe të qarta nga Konferenca e Pezës”, u shpreh Meta.
Konferenca e Pezës njihet si përpjekja e parë madhore për unifikimin e faktorit shqiptar, duke e renditur vendin përkrah koalicionit botëror antifashist. Platforma kryesore e konferencës ishte bashkimi i shqiptarëve pa dallim feje, krahine dhe ideje në frontin nacionalçlirimtar. Në sheshin para shtëpisë muze ku 71 vjet më parë zhvilloi punimet Konferenca e Pezës kishin ardhur qindra veteranë të Luftës Antifashiste, banorë të zonës së Pezës si dhe personalitete të politikës shqiptare.
Similar topics
» Berisha heq nga puna bashkëshorten e Pezës
» Meta,Berishës:Karrigen merre me vete si Walesa. Gjinushi? Do përballojmë shpenzimet për karrige tjetër
» Ferizaj, festohet 105 vjetori i lindjes së Enverit
» EKSKLUZIVE: Ilir Meta do ti bashkohet prap Berishës
» Gjinushi: Meta Kryeministër? Më mirë është Saliu!
» Meta,Berishës:Karrigen merre me vete si Walesa. Gjinushi? Do përballojmë shpenzimet për karrige tjetër
» Ferizaj, festohet 105 vjetori i lindjes së Enverit
» EKSKLUZIVE: Ilir Meta do ti bashkohet prap Berishës
» Gjinushi: Meta Kryeministër? Më mirë është Saliu!
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Aktualiteti Shqiptar & Rajoni :: Politika Shqiptare & Opinione
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi