Vegjetarianët jetojnë më gjatë - sipas një studimi
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Shkenca - Teknologjia - Interneti
Faqja 1 e 1
Vegjetarianët jetojnë më gjatë - sipas një studimi
Vegjetarianet jetojne me gjate
Janë bërë gjithë ato studime dhe artikuj që reklamojnë të mirat e të qenurit vegjetarian; por ja cilat jane arsyet per te cilat do t'ia vlente te ndiqni nje diete pa permbajtje mishi;VEGJETARIANËT jetojnë më gjatë se ata që hanë mish. Studimi interesant, u be ne mes te 73.308 ndjekesve te kishesShtatë-ditë Adventists, sepse kisha promovon stilin vegjetarian, - raporton Wall Street Journal. Pjesëmarrësit u gjurmuan pergjate gjashtë viteve, dhe ata të cilët nuk kanë ngrene mish përjetuan vdekje 12% më pak. Dhe VEGJETARIANËT ishin veçanërisht më jetëgjate kur vinte fjala për sëmundje ne zemër -ata kane 19% më pak gjasa të vdesin krahasuar me mish-ngrënësit - po keshtu edhe kur behej fjale për insufiçence të veshkave dhe diabetit.
Hulumtuesit gjetën se numri i kalorive nuk përbënte ndonjë ndryshim, ata gjithashtu gjetën se VEGJETARIANËT kishin po aq të ngjarë të semureshin me kancer. Një gjetje e rralle e studimit: Meshkujt janë më të mbrojtur nga vegetarianizmi se sa gratë. Studimi përfshin popullaten më të madhe dhe më të larmishme te marre ndonjehere ne studim deri më tani, dhe autori kryesor vëren se ishte veçanërisht e dobishme që të merrje në studim një grup me norma të ulëta të përdorimit të alkoolit dhe duhanit.
(RevistaShtypi.al)
Similar topics
» Shkencëtarët gjejnë pse femrat jetojnë më gjatë se meshkujt
» Ku Jetojnë Meshkujt Më Të Bukur?
» 2 teoritë pse meshkujt jetojnë më pak se femrat
» Sa flokëkuq ekzistojnë gjithsej dhe ku jetojnë ata nëpër botë?
» Vietnam, ikin nga lufta, jetojnë 40 vjet të fshehur në pyll
» Ku Jetojnë Meshkujt Më Të Bukur?
» 2 teoritë pse meshkujt jetojnë më pak se femrat
» Sa flokëkuq ekzistojnë gjithsej dhe ku jetojnë ata nëpër botë?
» Vietnam, ikin nga lufta, jetojnë 40 vjet të fshehur në pyll
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Shkenca - Teknologjia - Interneti
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi