AlbaniaForumsLife
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tirana është kryeqyteti i tretë më i shtrenjtë në Europën Qendrore dhe Lindore

Shko poshtë

Tirana është kryeqyteti i tretë më i shtrenjtë në Europën Qendrore dhe Lindore Empty Tirana është kryeqyteti i tretë më i shtrenjtë në Europën Qendrore dhe Lindore

Mesazh nga ♛Melody♛ Fri May 24, 2013 7:27 am

Tirana është kryeqyteti i tretë më i shtrenjtë në Europën Qendrore dhe Lindore Tirana-4-300x207Sipas një studimi krahasues të kryer nga Banka e Shqipërisë, të vetmit kryeqytete ku banesat kushtojnë më shtrenjtë se Tirana janë Beogradi dhe Stambolli, ndërsa në kryeqytetet e tjera (në gjithë Europën Qendrore dhe Lindore) shtëpia kushton më lirë, se ne kryeqytetin shqiptar në raport me të ardhurat vjetore për frymë, raporton e përditshmja Dita.

Në Tiranë, një apartament 100 m2 në qendër kushton 38.5 herë sa Prodhimi i Brendshëm Bruto vjetore për frymë. Në Stamboll, një apartament me të njëjtat parametra kushton sa 41.6 herë PBB vjetore për frymë. Rekordin e mban Beogradi, ku një apartament i tillë kushton 55.8 herë e të ardhurës mesatare vjetore në vend.

Në kryeqytetet e tjera të Europës Qendrore dhe Lindore shtëpitë kushtojnë ndjeshëm më lirë se në Tiranë. Për shembull, në qendër të Varshavës një apartament kushton 34.7 herë sa PBB për frymë e Polonisë, ndërsa në Bukuresht 32.6 herë sa Prodhimi kombëtar vjetor për banor. Në Zagreb, Sofje dhe Budapest ky raport shkon nga 20 deri në 23.

Madje, as në Romë shtëpitë nuk kanë një kosto relative aq të shtrenjtë sa në Tiranë. Një apartament në qendër të Romës kushton 25 herë sa Prodhimi Kombëtar për frymë i Italisë.
♛Melody♛
♛Melody♛

Tirana është kryeqyteti i tretë më i shtrenjtë në Europën Qendrore dhe Lindore Coolte21

Shteti Shteti : Tirana është kryeqyteti i tretë më i shtrenjtë në Europën Qendrore dhe Lindore Albania_64

Gjinia Gjinia : Female
Numri i postimeve Numri i postimeve : 4419
Faleminderit Faleminderit : 70
Antaresimi Antaresimi : 22/04/2013

http://www.unicalbania.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi