Në kërkim të Gjermanisë Lindore
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Histori - Art & Kulture Boterore
Faqja 1 e 1
Në kërkim të Gjermanisë Lindore
Disa vite pas ribashkimi, komunistët e lindjes e shihin veten si “gjermanët lindorë.” Tani, dy dekada pas shembjes së Murit të Berlinit, ky identifikim është zhdukur. Gjermania Lindore thuajse nuk ekziston më.
Kur Wolfgang Thierse - parlamentar që u rrit në Gjermanisë Lindore - foli për herë të parë në Bundestag, ao u kërkoi kolegëve të ishin të duruar me gjermanët lindorë.
“Na duhet kohë dhe mbështetje për pranuar pavarësinë dhe marrë përgjegjësitë personale dhe për të tejkaluar paralizën e shkaktuar nga kontrolli total”, u patë shpreh ai.
Sot, 22 vite më pas, kërkesa për durim në parlament mund të duket e çuditshme. Kamerat mund panoramojnë kancelaren, që është nga lindja dhe krah saj një numër rivalësh nga Gjermania Perëndimore, në rrugën drejtë pushtetit. Komentatorët mund të veçojnë Presidentin gjermanë, i cili gjithashtu është nga lindja, që po ndihmon gjermanët të harrojnë dy paraardhësit e tij të dështuar, të cilët që të dy ishin nga perëndimi.
Fjalët e Thierse kanë humbur kuptimin e vitit 1990. Nuk ekzistojnë më “ne”, ku kërkohet simpati dhe mirëkuptim. “Der Spiegel”, në një shkrim të posaçëm analizon fushatën elektorale dhe zhdukjen e ndarjes “Perëndim” dhe “Lindje”. Gazeta prestigjioze, raporton se tashmë nuk ka më identifikime që ndajnë gjermanët më dysh.
/Shekulli Online/Përgatiti: F.S./
Similar topics
» Tirana është kryeqyteti i tretë më i shtrenjtë në Europën Qendrore dhe Lindore
» Në kërkim të gjurmëve të fashizmit
» Një shqiptar në kërkim të kurës për HIV/AIDS
» Gjirokastër, sekuestrohen 70 kg hashash, në kërkim 3 persona
» Cicolina: Ka Provuar 2 Mijë Burra Ende Në Kërkim Të Princit
» Në kërkim të gjurmëve të fashizmit
» Një shqiptar në kërkim të kurës për HIV/AIDS
» Gjirokastër, sekuestrohen 70 kg hashash, në kërkim 3 persona
» Cicolina: Ka Provuar 2 Mijë Burra Ende Në Kërkim Të Princit
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Histori - Art & Kulture Boterore
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi