AlbaniaForumsLife
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Serbët pas 500 vitesh do të zhduken

Shko poshtë

Serbët pas 500 vitesh do të zhduken Empty Serbët pas 500 vitesh do të zhduken

Mesazh nga ♛Melody♛ Tue Oct 01, 2013 4:22 am

Serbët pas 500 vitesh do të zhduken AsugNë 1500 vendbanime në Serbi në vit nuk lind asnjë foshnje, ndërsa rreth 1600 fshatra janë të boshatisura. Demografët,sipas "INA", parashikojnë se serbët si popull për 500 vjet do të zhduken.Qe para 23 vitesh në Serbi më shumë njerëz vdesin sesa lindin. Numri i të vdekurve gjithnjë po rritet në krahasim me ata që lindin, gjë që e bën Serbinë një ndër shtetet me mortalitetin më të lartë në Evropë.Vetëm 8 komuna në Serbi kanë numër pozitiv, ndër to gjenden edhe Presheva, ndërsa komunat tjera janë Beograd - Grocka, Zvezdara dhe Surçini, Novi Sadi, Sjenica, Novi Pazari, Tutini dhe Presheva.Religjioni, specifikat kulturore dhe zakonet bëjnë që Novi Pazari, Tutini, Sjenica dhe Presheva kanë një trend të ndryshëm demografik për dallim nga pjesët tjera të Serbisë. Në këto komuna shumica e banorëve janë boshnjakë dhe shqiptarë.Serbia në 10 vjetët e fundit ka 500 000 banorë më pak, ku për foshnjat dhe për natalitet radhitet e fundit në Evropë, ndërsa nga ana tjetër shqiptarët radhiten ndër të parët me 700 për qind rritje, turqit me 400 për qind bullgarët me 38 për qind, rumunët dhe grekët me 35 për qind.
♛Melody♛
♛Melody♛

Serbët pas 500 vitesh do të zhduken Coolte21

Shteti Shteti : Serbët pas 500 vitesh do të zhduken Albania_64

Gjinia Gjinia : Female
Numri i postimeve Numri i postimeve : 4419
Faleminderit Faleminderit : 70
Antaresimi Antaresimi : 22/04/2013

http://www.unicalbania.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics