AlbaniaForumsLife
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

5 Fruta Ose Perime Në Ditë, Dhe Jeta Zgjatet Me 3 Vjet

Shko poshtë

5 Fruta Ose Perime Në Ditë, Dhe Jeta Zgjatet Me 3 Vjet Empty 5 Fruta Ose Perime Në Ditë, Dhe Jeta Zgjatet Me 3 Vjet

Mesazh nga ♛Melody♛ Fri Jul 19, 2013 4:52 pm

5 Fruta Ose Perime Në Ditë, Dhe Jeta Zgjatet Me 3 Vjet 260-300x224Amerikanët e quajnë me formulën “5 në ditë”, dukurinë e të paturit në dietën tonë të të paktën 5 frutave dhe perimeve gjatë një dite. Për të përfituar sipas tyre, një dozë optimale për një shëndet sa më të mirë.

Ndërkaq, një studim i kryer nga instituti prestigjioz “Karolinska” në Stokholm të Suedisë, i publikuar në revistën shkencore “American Journal of Clinical Nutrition”, shkon edhe më tej.
Duke treguar se me ngrënien e pesë frutave apo perimeve gjatë ditës, jeta mund të zgjatet deri në tre vjet, madje edhe më shumë.
Kështu, duke krahasuar një sasi të caktuar njerëzish të marrë prej tyre në eksperiment, pikërisht për sasinë e frutave dhe perimeve që ata konsumonin gjatë një dite, u gjet se ngrënia e të paktën pesë të tillave gjatë një dite, ta zgjasin jetën mesatarisht me 37 muajsh. /e.t/noa.al/
♛Melody♛
♛Melody♛

5 Fruta Ose Perime Në Ditë, Dhe Jeta Zgjatet Me 3 Vjet Coolte21

Shteti Shteti :    5 Fruta Ose Perime Në Ditë, Dhe Jeta Zgjatet Me 3 Vjet Albania_64

Gjinia Gjinia : Female
Numri i postimeve Numri i postimeve : 4419
Faleminderit Faleminderit : 70
Antaresimi Antaresimi : 22/04/2013

http://www.unicalbania.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi