5 Fruta Ose Perime Në Ditë, Dhe Jeta Zgjatet Me 3 Vjet
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Shqiperia Etnike ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Kuzhina Shqiptare & Si Te Ushqehemi :: Si te Ushqehemi
Faqja 1 e 1
5 Fruta Ose Perime Në Ditë, Dhe Jeta Zgjatet Me 3 Vjet
Amerikanët e quajnë me formulën “5 në ditë”, dukurinë e të paturit në dietën tonë të të paktën 5 frutave dhe perimeve gjatë një dite. Për të përfituar sipas tyre, një dozë optimale për një shëndet sa më të mirë.
Ndërkaq, një studim i kryer nga instituti prestigjioz “Karolinska” në Stokholm të Suedisë, i publikuar në revistën shkencore “American Journal of Clinical Nutrition”, shkon edhe më tej.
Duke treguar se me ngrënien e pesë frutave apo perimeve gjatë ditës, jeta mund të zgjatet deri në tre vjet, madje edhe më shumë.
Kështu, duke krahasuar një sasi të caktuar njerëzish të marrë prej tyre në eksperiment, pikërisht për sasinë e frutave dhe perimeve që ata konsumonin gjatë një dite, u gjet se ngrënia e të paktën pesë të tillave gjatë një dite, ta zgjasin jetën mesatarisht me 37 muajsh. /e.t/noa.al/
Similar topics
» Qesh se të zgjatet jeta, leksion masiv në Venezuelë (foto)
» Ka 90 Vjet Dhe Pi 16 Birra Në Ditë
» Vendi ku tre vjet zgjasin një ditë
» Receta Gatimi
» Ç'eshtë jeta...?
» Ka 90 Vjet Dhe Pi 16 Birra Në Ditë
» Vendi ku tre vjet zgjasin një ditë
» Receta Gatimi
» Ç'eshtë jeta...?
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Shqiperia Etnike ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Kuzhina Shqiptare & Si Te Ushqehemi :: Si te Ushqehemi
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi