AlbaniaForumsLife
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ç'eshtë jeta...?

Shko poshtë

Ç'eshtë jeta...? Empty Ç'eshtë jeta...?

Mesazh nga ♛Melody♛ Thu Aug 01, 2013 6:26 am

Një pyetje me shumë përgjigje, por pa asnjë përkufizim të sakte.
Të jetoshë do të thotë të jeshë gjithëmonë me një fytyrë të qeshur. E qeshura jo vetëm që u jep jetë viteve, por edhe shtonë vitet në jetë. Me një ilaç të quajtur optimizëm, me një forcë të quajtur besimë dhe me armët të quajtura buzëqeshje dhe guximë, do të zbuloshë se çështë jeta me të mira e me të keqija. Në fund të fundit në asnjë cep të certifikatës tonë të lindjes nuk është shkruar 'JETA ËSHTË E LEHTË' por gjithësesi duhet të mësoshë se ia vlenë të jetosh....
♛Melody♛
♛Melody♛

Ç'eshtë jeta...? Coolte21

Shteti Shteti :  Ç'eshtë jeta...? Albania_64

Gjinia Gjinia : Female
Numri i postimeve Numri i postimeve : 4419
Faleminderit Faleminderit : 70
Antaresimi Antaresimi : 22/04/2013

http://www.unicalbania.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Ç'eshtë jeta...? Empty Re: Ç'eshtë jeta...?

Mesazh nga ♛Melody♛ Thu Aug 01, 2013 6:43 am

Fati dhe Logjika

Një ditë, logjika dhe fati, dy miq të ngushtë, udhëtonin në të njëjtën makinë. Pasi kishin përshkuar pothuajse gjysmën e rrugës, u mbaron nafta. Me shpresë se do të gjejnë ndonjë strehë, ose të paktën do kalojë ndonjë makinë rrugës, u nisën për në këmbë, por pa dobi. As strehë gjetën dhe as makinë nuk u erdhi. Të lodhur e të dërrmuar, qëndruan ta diskutojnë këtë muhabet.
Logjika tha:-Unë do vete të shtrihem rrëzë një peme të fle.
Kurse fati tha:-Jo, unë do të shtrihem mu në mes të rruges.
Logjika ia ktheu:-Çfarë thua more?! Je në vete?! A nuk ke frikë se të vjen makina e të shtyp?!?
Fati u përgjigj:-Jo, nuk do të flej veçse në mes të rrugës.
Dhe ashtu bëri, vajti u shtri sa gjerë gjatë. Pas një ore, vjen një kamion i madh, i ngarkuar dhe me shpejtësi të lartë. Kur dalloi një person të shtrirë në mes të rrugës, ishte shumë vonë për të frenuar, prandaj e lakoi makinën dhe vajti u përplas për një peme. Ishte pikërisht pema ku ishte shtrirë logjika duke fjetur. Sigurisht, logjika ndërroi jetë në çast, ndërkohë që fati jetoi.

E tillë është jeta miq .Ndonjëherë fati luan rol të madh në jetën e njerëzve, edhe pse është kundër logjikës. Ndoshta, vonesa në një udhëtim është më mirë për ty. Ndoshta, humbja e një vendi pune është në interesin tënd. Ndoshta të privuarit nga mundësia për të lindur fëmijë është më e hajrit. Ndoshta, ajo që urren, është në favorin tënd. Në fund të fundit, Ai, Zoti, di gjithçka, ndërkohë që ti dhe unë, kemi dije të kufizuar. Prandaj, mos e humb toruan nga ngjarjet e jetës, sepse, në dashtë Zoti, është në favorin tënd. Mos u anko shumë se stresohesh, por lëvdo Zotin se lumturohesh! Te falenderoj o ZOT përderisa flemë pa qetësues dhe zgjohemi pa aparaturën e reanimacionit. Mos e kthe kokën, se e kaluara të mban peng. Mos e zgjat për të ardhmen, se ajo të streson. Shih lart, se ke një Zot që të do.
♛Melody♛
♛Melody♛

Mesazh nga ♛Melody♛ Thu Aug 29, 2013 10:08 pm

Djalosh, të ra diçka...!?

Një djalosh e goditi me biçikletë një grua të moshuar dhe në vend se t’i kërkonte falje dhe t’i ndihmonte për t’u ngritur, nisi të qeshte me të dhe më pas vazhdoi rrugën e tij. Mirëpo plaka e shtyrë në moshë e thirri duke i thënë: Të ra diçka. Djaloshi u kthye shpejt dhe nisi të kërkonte, mirëpo nuk gjeti asgjë.
Plaka i tha: Mos kërko shumë, të “ra” burrëria jote dhe nuk ke për ta gjetur asnjëherë.

Jeta s’ka vlerë nëse zhvishet nga edukata, shija dhe respekti.

Prof. Almedin Ejupi
♛Melody♛
♛Melody♛

Mesazh nga Sponsored content

Sponsored content

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi