AlbaniaForumsLife
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di

2 posters

Shko poshtë

Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di Empty Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di

Mesazh nga ♛Melody♛ Fri Jun 14, 2013 11:33 pm

Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di Images-12
Uji është një domosdoshmëri themelore, ai luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e funksionimit të duhur të trupit tonë:
trupi ynë në fakt është i përbërë nga më shumë se 90% ujë, që është i domosdoshëm për mbijetesën tonë në Tokë.
Prandaj ne kemi vendosur që të përpilojë një listë në të cilën janë përcaktuar disa gënjeshtra rreth ujit:
1. Nuk është e vërtetë se gjatë kohës së ngrënies duhet të pimë shumë ujë. Nëse pimë tepër, mund të zgjasim kohën e tretjes, sepse lëngjet e stomakut do të jetë më të holluara.
2. Pirja e një sasi të mirë të ujit (rreth 500 ml) gjatë një vakti ndihmon dhe përmirëson tretjen.
3. Uji nuk përmban kalori dhe asnjë yndyrë. Ndryshimet në peshë janë si pasojë e humbjes së lëngjeve për shkak të urinimit dhe djersitjes.
4. Nuk është e vërtetë se pirja e tepërt e ujit ju ndihmon të ruani linjat dhe të luftoni celulitin.
5. Për fëmijët është më mirë të alternojnë ujin mineral me ujin e pasur me kripëra, me ujërat më të pasura në kripëra minerale, për shkak se një diuresis tepruar mund të varfërojë dietë e kripërave të trupit në rritje të dobishme.
6. Në kundërshtim me atë që mendojnë shumica e njerëzve kalciumi i pranishëm në ujë absorbohet shpejt nga një mekanizëm i ngjashëm me atë të qumështit.
7. Nuk është e vërtetë që kalciumi në ujë favorizon formimin e gurëve në veshka. Në fakt të gjithë ata që vuajnë nga gurët në veshka duhet të pinë ujë me bollëk./Lajm24.info/
♛Melody♛
♛Melody♛

Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di Coolte21

Shteti Shteti : Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di Albania_64

Gjinia Gjinia : Female
Numri i postimeve Numri i postimeve : 4419
Faleminderit Faleminderit : 70
Antaresimi Antaresimi : 22/04/2013

http://www.unicalbania.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di Empty Re: Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di

Mesazh nga Katilja Tue Jul 16, 2013 3:14 am

Shumica e ekspertëve këshillojnë të pini të paktën 8-10 gota ujë në ditë nëse peshoni 75 kg. Për çdo 11 kile mbipeshë, duhet të shtoni një gotë uji. Pini më shumë nëse jetoni në klime të nxehtë ose nëse lëvizni shumë. Nëse hani fibër me shumicë (bukë, drithëra, etj.), duhet gjithashtu që të pini më shumë ujë. Shpesh, uji thirret “elementi ushqyes i harruar”.Pas ajrit, megjithëse shumë rrallë i njihet merita, uji është elementi më i rëndësishëm jetësor për shëndetin dhe jetën e njeriut. Mund të jetojmë pa ushqim për pothuajse dy muaj, nëse kemi shëndet të plotë, por mund të rrojmë vetëm pak ditë pa ujë. Uji përçon elementet ushqyes nga ushqimet që hamë si edhe mineralet që drejtojnë rrugën e këtyre elementeve, oksigjen në qelizat trupore, si edhe ndihmon rregullimin e temperaturës trupore me anë të djersës. Njeriu humb përafërsisht 2-3 litra ujë në ditë nëpërmjet shkarkimit të mbeturinave trupore dhe djersës. Veshkat duhet të shkarkojnë të paktën 280 miligram në ditë për të pastruar trupin nga mbeturinat helmuese. Kur veshkat shkarkojnë acidin urik dhe urenë, dy lëndë helmuese, këto janë të shkrira në ujë.

Nëse ju nuk pini ujë të mjaftueshëm, mbeturinat nuk pastrohen si duhet dhe mund të krijojnë gurë në veshka.
Ujë i pamjaftueshëm
Nëse nuk pini sasinë e duhur të ujit për të plotësuar nevojat tuaja trupore ju mund të keni këto pasoja:
Probleme tretjeje
Lëkure të thate dhe zë të ngjirur
Ngadalësim të organeve trupore
Probleme me mbajtjen e ujit
Dhimbje muskujsh
Dhimbje kyçesh
Rritje e toksinave (helmeve) në trup
Metabolizëm i dobët i yndyrave të trupit
Dhjamë të tepërt
Muskuj të dobët dhe formë të keqe trupore
Kapsllëk të përhershëm
Katilja
Katilja

Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di Coolte21

Shteti Shteti : Këtu janë të gjitha gënjeshtrat mbi ujin që askush nuk i di Albania_64

Gjinia Gjinia : Female
Mosha Mosha : 29
Numri i postimeve Numri i postimeve : 261
Faleminderit Faleminderit : 41
Antaresimi Antaresimi : 13/07/2013

http://antonela.haxhiu@yahoo.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi