Kina ndërton superkompjuterin më të shpejtë në botë
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Shkenca - Teknologjia - Interneti
Faqja 1 e 1
Kina ndërton superkompjuterin më të shpejtë në botë
Të gjithë pjesëmarrësit në tregun digjital dëshirojnë të arrijnë majën e toplistës. Superkompjuteri kinez, Tianhe-2 do ta bëj Kinën vendin më të përparuar teknologjikisht, së paku në departamentin e krijimit të superkompjuterëve. Jack Dongarra, profesor në universitetin e Tennessee ka konfirmuar se ky kompjuter operon në 30.7 petaflop për sekond. Mund të duket sikur pjesë e një filmi fanta-shkencor mirëpo superkompjuteri nga Kina tejkalon dukshëm kampionin amerikan i cili operon me shpejtësi prej 17.6 petaflops.
Tianhe-2 ende nuk është testuar zyrtarisht mirëpo mendohet se do të kryesoj listën top 500 superkompjuterët e cila do të dal vikendin e ardhshëm gjatë konferencës International Supercomputing. Superkompjuteri ne fjale pritet të filloj punën në testet stimuluese për aeroplan dhe për operacionet e sigurisë së qeverisë në qendrën Chinese National Supercomputer në Guangzhou të Kinës.
Similar topics
» Ja 10 shtetet me internetin më të shpejtë
» Microsoft ndërton telefona që kuptojnë gjendjen tuaj emocionale
» Microsoft ndërton telefona që kuptojnë gjendjen tuaj emocionale
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Shkenca - Teknologjia - Interneti
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi