AlbaniaForumsLife
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kina ndërton superkompjuterin më të shpejtë në botë

Shko poshtë

Kina ndërton superkompjuterin më të shpejtë në botë  Empty Kina ndërton superkompjuterin më të shpejtë në botë

Mesazh nga ♛Melody♛ Tue Jun 11, 2013 11:13 pm

Të gjithë pjesëmarrësit në tregun digjital dëshirojnë të arrijnë majën e toplistës. Superkompjuteri kinez, Tianhe-2 do ta bëj Kinën vendin më të përparuar teknologjikisht, së paku në departamentin e krijimit të superkompjuterëve. Jack Dongarra, profesor në universitetin e Tennessee ka konfirmuar se ky kompjuter operon në 30.7 petaflop për sekond. Mund të duket sikur pjesë e një filmi fanta-shkencor mirëpo superkompjuteri nga Kina tejkalon dukshëm kampionin amerikan i cili operon me shpejtësi prej 17.6 petaflops.

Tianhe-2 ende nuk është testuar zyrtarisht mirëpo mendohet se do të kryesoj listën top 500 superkompjuterët e cila do të dal vikendin e ardhshëm gjatë konferencës International Supercomputing. Superkompjuteri ne fjale pritet të filloj punën në testet stimuluese për aeroplan dhe për operacionet e sigurisë së qeverisë në qendrën Chinese National Supercomputer në Guangzhou të Kinës.
♛Melody♛
♛Melody♛

Kina ndërton superkompjuterin më të shpejtë në botë  Coolte21

Shteti Shteti : Kina ndërton superkompjuterin më të shpejtë në botë  Albania_64

Gjinia Gjinia : Female
Numri i postimeve Numri i postimeve : 4419
Faleminderit Faleminderit : 70
Antaresimi Antaresimi : 22/04/2013

http://www.unicalbania.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics