Bregu: Jam femër fenomenale
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Vipat Shqiptare - Personalitete Te Shquara
Faqja 1 e 1
Bregu: Jam femër fenomenale
Deputetja e PD-së, pasi justifikon çmimin e çantës dhe makinës, poston në Facebook poezi, si një femër fenomenale
[url=http://www.shekulli.com.al/website/images/images14/1/majlinda bregu.jpg][/url]
Luela Myftari-Java që kaloi ishte ajo e modës. Kjo është ajo e poezive.
Por, përtej të gjitha poezive që janë postuar në rrjetet sociale, ajo e politikanes Majlinda Bregu dhe ajo e këngëtares Altuna Sejdiu janë më të bukurat. Themi më të bukurat, pasi me siguri ato janë edhe më të përfolurat, më të komentuarat dhe ato që më së shumti kanë tërhequr vëmendjen e shqiptarëve.
“Shekulli” ju sjell këtë fundjavë, vargjet më pikante të këtyre dy poezive, në pamundësi për t’i përcjellë ato të plota. E para është një poezi e së madhes Maya Angelou. Është poezia me titullin “Femër fenomenale”, ndërsa e dyta, e postuar nga këngëtarja Tuna, nuk ka titull.
Femra fenomenale, Majlinda Bregu “Gratë e bukura sfiliten të gjejnë sekretin e sharmit tim. Them se, është në gjatësinë e krahëve, në përdredhjen e vitheve të mia, në ritmin e hapave, në formën e bukur të buzëve… Jam jashtëzakonisht femër! Një femër fenomenale jam unë”.
Këto janë disa vargje të postuara vetëm ca ditë më parë në faqen zyrtare të politikanes Majlinda Bregu në portalin social Facebook. Mirëpo, komentet që ka marrë poezia në postimin e zonjës Bregu nuk duken aspak poetike. Ka nga ata që hidhen menjëherë në politikë, ka edhe nga ata që e përgëzojnë deputeten që tashmë që “nuk i vë veshin më njeri”, po merret me poezi.
Poezia është postuar në gjuhën angleze dhe sipas deputetes Bregu kjo është një poezitë më të bukura në botë. Në fakt, poezia është me të vërtetë një nga më të bukurat e fondit poetik botëror, por kjo nuk shkon aspak në faqen zyrtare të një politikaneje. Mirëpo, për Majlinda Bregun duket se kjo nuk ka rëndësi. Ajo e poston atë, duke mos treguar aspak modesti, në faqen zyrtare të politikanes dhe jo në profilin e saj personal. Modestia e një deputeteje që duhet të mbrojë në Parlament interesat e një populli të varfër në fakt janë këto vargje: “Kur hyj në një dhomë, aq qetë sa s’e merrni me mend, dhe një burri i afrohem, të gjithë shtangin a bien në gjunjë, dhe sulen drejt meje.
Them se, është prej zjarrit që më digjet në sy dhe vezullimit të bardhë të dhëmbëve, lëkundja e belit, ndoshta dhe hareja e këmbëve. Oh, jam jashtëzakonisht femër, një femër fenomenale, kjo jam unë”. Dhe kjo poezi vjen pikërisht pas sta-tusit ku zonja Bregu komenton “sulmet” mediatike që i janë bërë këto javë, që sipas saj janë “gënjeshtra injorantësh e dashakeqësish”.
“Shekulli”, pak kohë më parë publikoi një lajm ku denonconte hapur një çmim marramendës të çantës që ajo mban-te në dorë në ditën e parë si opozitare në parlament. Po një javë më parë një media tjetër publikoi një çmim marrëmendës për makinën e saj.
E ndërsa kësaj të fundit, deputetja përpiqet t’i japë një çmim tjetër këtë gjë ajo nuk e bën me çantën. “Të dashur miq, më vjen keq pikërisht për manipulimin që një e përditshme merr përsipër t’ju bëjë. Shumë miq të mi sa herë që publikohen gënjeshtra injorantesh e dashakeqësish për çanta me çmime stratosferike, apo këpuce me majë e pa majë, me lëkurë derri apo ngjyra jo të moralshme, deri tek këto shifra të denja për një apartament për makinën, më thonë: “leri të flasin, mos reago se nuk e sqaron dot atë që thotë gazeta”.
Por, po ju ftoj të gjithëve ju që nuk dini se çfarë çante kam në dorë, por i besoni gazetës se bën 20 mijë euro, nuk dini se e kujt viti është makina që kam blerë, sa kilometra ka bërë e çfarë opsionesh ka. Kërkoni informacion për të vërtetuar sa, ku, si është e vërteta. Unë e bëj këtë çdo vit zyrtarisht, në përgjigje të ligjit e jo te pallavrave që duan të shesin gazetat”, është komenti që i përgjigjet të përditshme që sipas saj po e sulmojnë pa të drejtë.
E menjëherë, pas këtij sqarimi, një ditë më vonë, në profilin e deputetes vjen një poezi me nuanca erotike. Vjen një poezi me të cilën me siguri zonja Bregu është shumë e lidhur ose të paktën e përjeton aq sa ta quajë një ndër poezitë më të bukura në botë. Por, përtej të gjitha arsyetimeve të zonjës Bregu ne do t’ju përcjellim në shqip të gjithë poezinë e postuar prej saj në anglisht.
Postimi i deputetes i përkthyer në shqip
FEMËR FENOMENALE
Maya Angelou
Gratë e bukura sfiliten të gjejnë
sekretin e sharmit tim.
Ngase s’jam e bukur ndoshta, e as
ndonje trup modeleje nuk kam
dhe kur këto ua them atyre
mendojnë se tallem.
Them se, është në gjatësinë e
krahëve,
në përdredhjen e vitheve të mia,
në ritmin e hapave,
në formën e bukur të buzëve…
Jam jashtëzakonisht femër!
Një femër fenomenale jam unë.
Kur hyj në një dhomë,
aq qetë sa s’e merrni me mend
dhe një burri i afrohem,
të gjithë shtangin a bien në gjunjë
dhe sulen drejt meje
Them se, është prej zjarrit që më
digjet në sy
dhe vezullimit të bardhë të
dhëmbëve,
lëkundja e belit ndoshta
dhe hareja e këmbëve.
Oh, jam jashtëzakonisht femër
Një femër fenomenale, kjo jam unë.
Vetë burrat, sa herë janë habitur
Ç’gjë i tërheq drejt meje…
Përpiqen kaq shumë,
por s’munden t’i afrohen dot
të fshehtës sime.
Edhe kur vetë ua rrefej
prapë s’dinë ta prekin…
Tani e kuptoni,
se përse nuk kam nevojë të tund kokën,
të klith a të lëviz më kot,
a të flas me zë të lartë.
Nëse shihni që përmes kaloj
me krenari të thellë… Shijomëni!
(Përkthyer nga Majlinda Bashllari)
Similar topics
» Bregu me një çantë 15 mijë euro - origjinale apo false?
» PD aset kombetar; Krenare me Sali Berishen ne krye - PD, Bregu
» Ish-Ministrja Bregu sqaron për çantën dhe “Jaguar”-in 60 mije euro
» .¸¸.Ƹ̴Ӂ̴Ʒ..Lindur FEMER...ღϠ₡ღ
» Të bëni xheloze një femër ..
» PD aset kombetar; Krenare me Sali Berishen ne krye - PD, Bregu
» Ish-Ministrja Bregu sqaron për çantën dhe “Jaguar”-in 60 mije euro
» .¸¸.Ƹ̴Ӂ̴Ʒ..Lindur FEMER...ღϠ₡ღ
» Të bëni xheloze një femër ..
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Vipat Shqiptare - Personalitete Te Shquara
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi