Kuriozitete që nuk i dini për popullsinë
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Kuriozitete Te Ndryshme & Enigmat e Universit
Faqja 1 e 1
Kuriozitete që nuk i dini për popullsinë
Shteti me popullsinё më të re nё botë është Uganda në Afrikё, ku 50% e banorёve ka moshёn nёn 15-vjec.
Vendet me popullsinё më të plakur në botë janë Italia dhe Greqia ku 48% e popullsisё sё tyre ёshtё mbi moshёn 60-vjec.
Vendi ku ka më shumë gra është Letonia, ku në 83 meshkuj ka 100 gra
Vendi që ka më shumë meshkuj ёshtё Katari, ku në 100 gra ka 189 meshkuj
Shteti me dendёsi mё tё madhe tё popullsisё ёshtё Singapori, me 5380 banorë për km katror.
Shteti me dendësi më të vogël është Mongolia, me 1.6 banorё për km katror.
Mongolia ёshtё vendi ku numri i kuajve ( 2.9 milion ) është më i madh se numri i banorëve të saj humanё ( 2.3 milion )
Vendet me popullsinё më të plakur në botë janë Italia dhe Greqia ku 48% e popullsisё sё tyre ёshtё mbi moshёn 60-vjec.
Vendi ku ka më shumë gra është Letonia, ku në 83 meshkuj ka 100 gra
Vendi që ka më shumë meshkuj ёshtё Katari, ku në 100 gra ka 189 meshkuj
Shteti me dendёsi mё tё madhe tё popullsisё ёshtё Singapori, me 5380 banorë për km katror.
Shteti me dendësi më të vogël është Mongolia, me 1.6 banorё për km katror.
Mongolia ёshtё vendi ku numri i kuajve ( 2.9 milion ) është më i madh se numri i banorëve të saj humanё ( 2.3 milion )
Similar topics
» Censusi, Shkodra me popullsinë më homogjene, Vlora qarku më heterogjen
» KURIOZITETE .
» 16 Kuriozitete dhe fakte interesante per vdekjen
» Disa kuriozitete qe duhen mesuar.
» 8 kuriozitete mbi gjumin
» KURIOZITETE .
» 16 Kuriozitete dhe fakte interesante per vdekjen
» Disa kuriozitete qe duhen mesuar.
» 8 kuriozitete mbi gjumin
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Kuriozitete Te Ndryshme & Enigmat e Universit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi