Vdes heroi i Fukushimës që sfidoi eprorët për fikjen e reaktorëve
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Lajme Nga Bota
Faqja 1 e 1
Vdes heroi i Fukushimës që sfidoi eprorët për fikjen e reaktorëve
Japoni - Masao Yoshida, ish - drejtori i përgjithshëm i Departamentit për burimet nukleare në kompaninë japoneze Tepco ka ndërruar jetë për shkak të kancerit në ezofag. I ndjeri vuante nga sëmundja e keqe që prej vitit vitit 2011. Pikërisht në këtë periudhë Yoshida u detyrua të largohej nga detyra e drejtimit të ndërrmarjes për shkak të sëmundjes së tij. Kompania Tepco, ka bërë njoftimin e vdekjes dhe ka përjashtuar lidhjet mes kancerit dhe ekspozimit radioaktiv. Masao Yoshida ishte simboli i forcës japoneze kur vendosi të fikte reaktorët me ujë deti, të dëmtuara nga cunami që shkaktoi tërmeti i vitit 2011, duke thyer kështu urdhërat e eprorëve të tij. Pikërisht të martën në mëngjes është shënuar një tjetër nivel i lartë radioaktiviteti në ujërat e një depo - ccisterne në impiantin bërthamor të Fukushimës. Nuk është ende e qartë nëse uji i kontaminuar që derdhet në oqean përmes pompave është i filtruar .Kompleksi bërthamor u dëmtua nga tërmeti dhe tsunami i vitit 2011 dhe që prej asaj periudhe janë rregjistruar një seri rrjedhjesh dhe problemesh funksionimi, në muajt e fundit. Të shtunën Tepco tha se pas disa analizave laboratike janë vërejtur izotope të tritiumit radioaktiv në nivele shumë të larta. Këto janë nivelet më të larta që prej incidentit të 2011-s . (v.gj/shqiptarja.com)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/video/index.php?IDVideo=17665&IDCategoria=7#sthash.9Qos8cXt.dpuf Similar topics
» Habiti londinezët, sfidoi logjikën duke fluturuar tërësisht në ajër!(video)
» Vdes 19-vjeçarja anoreksike: Jo ilaçe, Zoti do më shërojë
» Më lini të vdes me vajzën në krah (FOTO)
» (Video) Spanjë, treni del nga shinat, 77 të vdekur, shumë të plagosur
» Fiton 8.500 euro në lotari, vdes nga gëzimi
» Vdes 19-vjeçarja anoreksike: Jo ilaçe, Zoti do më shërojë
» Më lini të vdes me vajzën në krah (FOTO)
» (Video) Spanjë, treni del nga shinat, 77 të vdekur, shumë të plagosur
» Fiton 8.500 euro në lotari, vdes nga gëzimi
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Lajme Nga Bota
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi