Trupi ynë, “më i madh” se Toka, ja 6 fakte që e vërtetojnë… (video)
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Shkenca - Teknologjia - Interneti
Faqja 1 e 1
E dije që:
1. Vazot e gjakut në trup janë 62 mijë milje, aq sa mund të mbulojnë dy herë perimetrin e Tokës?
2. Po që ka më shumë qendra shijimi në gjuhën tënde, sesa restorante në San Francisco?
3. Apo që bakteret e pranishëm në duart e tua janë më të shumtë edhe se banorët e të pestë kontinenteve të mbledhur bashkë?
4. Teshtima e njeriut ka shpejtësinë e një tornadoje?
5. Një mashkull gjate jetës se tij prodhon aq spermatozoide qe mund te ripopulloje Token ne dy vjet?
6. Shuma e neuroneve ne trurin e njeriut është sa gjysma e yjeve te Rrugës se Qumështit?
Një video e realizuar nga “BuzzFeed” brenda 68 sekondave paraqet një krahasim të pazakontë që bëhet për herë të parë midis trupit tonë dhe planetit ku jetojmë.
Shikoni videon
E dije që:
1. Vazot e gjakut në trup janë 62 mijë milje, aq sa mund të mbulojnë dy herë perimetrin e Tokës?
2. Po që ka më shumë qendra shijimi në gjuhën tënde, sesa restorante në San Francisco?
3. Apo që bakteret e pranishëm në duart e tua janë më të shumtë edhe se banorët e të pestë kontinenteve të mbledhur bashkë?
4. Teshtima e njeriut ka shpejtësinë e një tornadoje?
5. Një mashkull gjate jetës se tij prodhon aq spermatozoide qe mund te ripopulloje Token ne dy vjet?
6. Shuma e neuroneve ne trurin e njeriut është sa gjysma e yjeve te Rrugës se Qumështit?
Një video e realizuar nga “BuzzFeed” brenda 68 sekondave paraqet një krahasim të pazakontë që bëhet për herë të parë midis trupit tonë dhe planetit ku jetojmë.
Shikoni videon
Similar topics
» Disa fakte qe te vertetojne se je shqiptar...
» Misteri më i madh i botës në Nepal (VIDEO)
» Sutjenat që hiqen nga trupi pa i prekur fare
» Indi, bebja që nxjerr flakë nga trupi, çuditen mjekët
» Në galaksinë tonë ndodhen 8.8 mld planetë të ‘banueshëm’ si Toka
» Misteri më i madh i botës në Nepal (VIDEO)
» Sutjenat që hiqen nga trupi pa i prekur fare
» Indi, bebja që nxjerr flakë nga trupi, çuditen mjekët
» Në galaksinë tonë ndodhen 8.8 mld planetë të ‘banueshëm’ si Toka
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Shkenca - Teknologjia - Interneti
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi