Elbasan, zbulohen rrënojat e një kalaje të 2-të të periudhës osmane
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Aktualiteti Shqiptar & Rajoni
Faqja 1 e 1
Elbasan, zbulohen rrënojat e një kalaje të 2-të të periudhës osmane
Elbasan - Elbasanit i shtohet një kala e dytë. Rrënojat e këtij zbulimi kanë dalë në pah pak ditë më parë gjatë gërmimeve për rikonstruksionin e rrugës “Thoma Kalefi”. Shefi i Agjensisë së Shërbimit Arkeologjik, Mariglen Memishi tregon se kalaja mendohet ti përkasë periudhës osmane, por edne nuk mund të përcaktohet koha e ndërtimit të saj.
“Karakteri i tij është një fortifikim ushtarak. Mendojmë se i përket deri më tani periudhës osmane, por si të thashë ende nuk mund të japim një datë apo një shekull të saktë, të cilës i përket ky ndërtim. Mendojmë se koha në të cilën është ndërtuar mund të jetë pasi kastrumi ekzistues i Elbasanit, kalaja e madhe ka përfunduar së funksionuari. Nuk ishte më një funksion mbrojtës, por edhe strehues për qytetin e Elbasanit dhe në këtë periudhë mund të jetë ngritur ky ndërtim”, tha Shefi i Agjensisë së Shërbimit Arkeologjik, Maringlen Memishi.
Ky është zbulimi i dytë i madh në Elbasan brenda pak viteve pas zbulimit të mozaikut në qendër të qytetit. Kjo dëshmon edhe njëherë për vijimësinë e qytetërimit në Skampë.
(v.gj/shqiptarja.com)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=168818&IDCategoria=1#sthash.AA1l3A57.dpuf
“Karakteri i tij është një fortifikim ushtarak. Mendojmë se i përket deri më tani periudhës osmane, por si të thashë ende nuk mund të japim një datë apo një shekull të saktë, të cilës i përket ky ndërtim. Mendojmë se koha në të cilën është ndërtuar mund të jetë pasi kastrumi ekzistues i Elbasanit, kalaja e madhe ka përfunduar së funksionuari. Nuk ishte më një funksion mbrojtës, por edhe strehues për qytetin e Elbasanit dhe në këtë periudhë mund të jetë ngritur ky ndërtim”, tha Shefi i Agjensisë së Shërbimit Arkeologjik, Maringlen Memishi.
Ky është zbulimi i dytë i madh në Elbasan brenda pak viteve pas zbulimit të mozaikut në qendër të qytetit. Kjo dëshmon edhe njëherë për vijimësinë e qytetërimit në Skampë.
(v.gj/shqiptarja.com)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=168818&IDCategoria=1#sthash.AA1l3A57.dpuf
Similar topics
» Lëkundje tërmeti në Elbasan dhe Peqin
» Elbasan, gjendet një adoleshent i vetvarur
» Elbasan, pranga tri femrave, vodhën 40 fustane
» Lajmi i fundit/ Elbasan, gruaja hidhet nga ballkoni
» Zbulohen 4 thesare nafte ne Detin Jon, nje ndodhet afer territorit shqiptar
» Elbasan, gjendet një adoleshent i vetvarur
» Elbasan, pranga tri femrave, vodhën 40 fustane
» Lajmi i fundit/ Elbasan, gruaja hidhet nga ballkoni
» Zbulohen 4 thesare nafte ne Detin Jon, nje ndodhet afer territorit shqiptar
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Aktualiteti Shqiptar & Rajoni
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi