Margarita Xhepa në Athinë me monografinë e re “Diva shqiptare"
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Shqiperia Etnike ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Arti - Kultura - Shqiptare :: Kinematografi
Faqja 1 e 1
Margarita Xhepa në Athinë me monografinë e re “Diva shqiptare"
Aktorja Xhepa tregon se kjo gjë e ka gëzuar shumë dhe thekson se “për herë të parë për mua është shkruar një monografi artistike e plotë, ku përfshihet e gjitha karriera ime, dhe për këtë e falënderoj shumë Miho Gjinin”. Për aktoren Xhepa çdo gjë që lidhet me librin ka kaluar përmes surprizave të bukura. Në ditët e para të muajit korrik, vetë ajo është e ftuar që të jetë e pranishme në Athinë, ku do bëhet edhe promovimi i monografisë. Libri i Miho Gjinit rrëfen sesi është zhvilluar jeta dhe veprat artistike të aktores shqiptare. Monografia për nder të aktores së madhe shqiptare vjen e ilustruar dhe me foto të ndryshme nga arkivat që disponon Teatri Kombëtar.
Aktorja ka dhe një monografi të mëparshme me autore Angjelina Xhara Papalilo e cila e ka titulluar “Margarita Xhepa Artiste e Popullit”. KY libër sjell për lexuesin portretin dhe botën e madhe shpirtërore të artistes të skenës dhe ekranit shqiptar, energjinë tronditëse që ajo u ka dhënë roleve të saj të panumërt interpretuar në vite, por monografia “Diva shqiptare” zbulon në mënyrë më të plotë çdo gjë nga jeta e saj artistike ndër vite. Roli më i fundit në skenë i aktores ka qenë tek “Trojanët”.
Aty ajo ngjiti në skenë rolin e Ekubës dhe arriti të trondiste skenën shqiptare dhe si gjithmonë përcolli jo pak emocion tek publiku. Kjo shfaqje u dha dhe në Athinë dhe prania e Margarita Xhepës ka tërhequr edhe vëmendjen e medias greke, ku në gazetat më të mëdha vendase si “Elefterotipia”, ju bë jehonë aktores shqiptare. Në rolet e tjera nga dramaturgjia botërore spikasin Klea tek “Dhelpra dhe rrushtë” (Figereido), Lena tek “Xhaxha Vanja” (Çehov), Ledi Milford tek “Luiza Miler” (Shiler), Zonja Berling tek “Vizita e inspektorit” (Pristli), etj. Edhe në kinema Margarita Xhepa ka realizuar me dhjetëra role si në “Vitet e para”, “Gjurmët”, “Dimri i fundit”, “Tokë e përgjakur”, “Apasionata”, “Gjenerali I ushtrisë së vdekur”, etj.
Redaksia online
(dhu.ha/sg/shqiptarja.com) - See more at: http://www.shqiptarja.com/kultura/2730/margarita-xhepa-ne-athine-me-monografine-e-re-diva-shqiptare-164345.html#sthash.4XbGyovy.dpuf
Similar topics
» Greqi, kapen 15 kg drogë në autobusin Tiranë-Athinë
» Filma Shqiptare...
» Piktura Shqiptare..
» Kinemaja Shqiptare
» Gatime shqiptare
» Filma Shqiptare...
» Piktura Shqiptare..
» Kinemaja Shqiptare
» Gatime shqiptare
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Shqiperia Etnike ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Arti - Kultura - Shqiptare :: Kinematografi
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi