Zbulohet një pjesë Shtesë në trupin e Njeriut.
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Shkenca - Teknologjia - Interneti
Faqja 1 e 1
Zbulohet një pjesë Shtesë në trupin e Njeriut.
Zbulohet një shtresë e 6 në kornean e syrit, që më parë besohej të kishte 5.
Ne kete foto shihen syte e nje femre
Ja pra paskemi dhe nje pjese te trupit per te cilen nuk kemi patur njohuri per ekzistencen e saj.Shkencëtarët kanë zbuluar një shtresë te gjashtë në kornean e syrit, e cila besohej më parë të ketë patur vetëm pesë shtresa. Shtresa e re, e emertuas sipas studiuesit Harminder Dua, shtresa Dua, është vetëm 15 mikrona e trashe, raporton Popular Science. Sa për krahasim, Discovery News raporton se shtresa është "më e vogël se sa rëra e plazhit"; kornea si e tërë mat 550 mikronë trashesi. Megjithatë, Science Daily e përshkruan atë si "tepër të ashpër dhe të fortë."
Por gjetja mund të ketë implikime të mëdha për shëndetin: Një lot në shtresë ka gjasa te jete shkaku i një çrregullim të quajturhydropia e kornesë, në të cilën ndertohen lëngjet në këtë zonë. Zbulimi i shtresës mund të çojë në nje kirurgji me të mirë për problemet qe lidhen me kete gje. "Ky është një zbulim i madh që do të thotë se tekstet okulistikës, do të duhet të ri-shkruar, fjalë për fjalë " -thotë Dua.
(RevistaShtypi.al)
Similar topics
» Të dhëna të çuditshme mbi trupin e njeriut!
» Disa Fakte Per Trupin E Njeriut..!
» Te dhena te cuditshme mbi trupin e njeriut!
» Te Dhena Te Cuditshme Mbi Trupin E Njeriut!
» MREKULLITE E AGJERIMIT NE TRUPIN E NJERIUT
» Disa Fakte Per Trupin E Njeriut..!
» Te dhena te cuditshme mbi trupin e njeriut!
» Te Dhena Te Cuditshme Mbi Trupin E Njeriut!
» MREKULLITE E AGJERIMIT NE TRUPIN E NJERIUT
AlbaniaForumsLife :: ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ Aktualitete - Kuriozitete - Vip ♥♥♥♥♥ (⁀‵⁀,)♥♥♥♥♥ :: Shkenca - Teknologjia - Interneti
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi