AlbaniaForumsLife
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Casanova kumarxhiu karizmatik, ka organizuar lotarinë e parë shtetërore në Francë

Shko poshtë

Casanova kumarxhiu karizmatik, ka organizuar lotarinë e parë shtetërore në Francë Empty Casanova kumarxhiu karizmatik, ka organizuar lotarinë e parë shtetërore në Francë

Mesazh nga ♛Melody♛ Tue May 21, 2013 2:16 am

Ai është i njohur si joshësi më i madh i të gjitha kohërave, ndërsa pak kush e di se Giacomo Casanova e ka organizuar lotarinë e parë shtetërore në Francë në vitin 1760.
Fisnikëria asokohe kishte kërkuar 20 milionë franga nga mbreti për formimin e shkollës ushtarake, por mbreti nuk donte të rrisë tatimet nga frika se do ta humbte popullaritetin te njerëzit.
Casanova i ka ofruar mbretit që paratë të grumbulloheshin duke organizuar lotarinë, ndërsa më pas ai u caktua nga i pari i vendit si organizuesi kryesor i kësaj loje fati. Casanova ishte i bindur se lotaria, jo vetëm se do t’i siguronte mjetet e nevojshme për hapjen e shkollës ushtarake, porse do t’i sillte dobi të mëdha shtetit.
Përveç se historia e mban mend si dashnorin më të madh të cilit nuk ka mundur t’i rezistojë asnjë femër në Evropë, ai duhet të mbahet mend edhe si kumarxhiu më karizmatik. Giacomo Casanova, i cili lindi në Venecia në vitin 1725, ka qenë po ashtu edhe prift, muzikant, ushtar, spiun, diplomat, mason dhe shkrimtar./clubfm

♛Melody♛
♛Melody♛

Casanova kumarxhiu karizmatik, ka organizuar lotarinë e parë shtetërore në Francë Coolte21

Shteti Shteti : Casanova kumarxhiu karizmatik, ka organizuar lotarinë e parë shtetërore në Francë Albania_64

Gjinia Gjinia : Female
Numri i postimeve Numri i postimeve : 4419
Faleminderit Faleminderit : 70
Antaresimi Antaresimi : 22/04/2013

http://www.unicalbania.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi