Studimi i ri: Rrezet e diellit mund të ndalojnë vdekjen e parakohshme
Studimi i ri: Rrezet e diellit mund të ndalojnë vdekjen e parakohshme
[*]Këshillat e dhëna për të shmangur sa më shumë ekspozimin në diell tashmë është në pikëpyetje, pasi një studim i ri sugjeroi se rrezet e diellit mund të kenë përfitime për shëndetin.
Pavarësisht këshillave se rrezet e diellit mund të shkaktojnë kancer në lëkurë, studiuesit zbuluan se rrezet e diellit ulin shanset e sulmeve në zemër dhe të një vdekje të parakohshme.
Një grup studiuesish nga Universiteti i Kopenhagenit tha se "sipas disa të dhënave, ekspozimi në diell për shumë individë mund të sjellë efekte të dobishme shëndetësore dhe për këtë arsye vihet në pikëpyetje nëse rrezet e diellit shkaktojnë kancer në lëkurë".
Por përsëri, ekspertët britanikë theksuan se kanceri i lëkurës mbetet ende një rrezik. Kanceri i lëkurës shkaktohet nga një lëndë që quhet 'Melanoma', e cila zhvillohet në shtresat e sipërme të lëkurës, dhe kjo është një prej kancerëve më të zakonshme në botë.
Pavarësisht këshillave se rrezet e diellit mund të shkaktojnë kancer në lëkurë, studiuesit zbuluan se rrezet e diellit ulin shanset e sulmeve në zemër dhe të një vdekje të parakohshme.
Një grup studiuesish nga Universiteti i Kopenhagenit tha se "sipas disa të dhënave, ekspozimi në diell për shumë individë mund të sjellë efekte të dobishme shëndetësore dhe për këtë arsye vihet në pikëpyetje nëse rrezet e diellit shkaktojnë kancer në lëkurë".
Por përsëri, ekspertët britanikë theksuan se kanceri i lëkurës mbetet ende një rrezik. Kanceri i lëkurës shkaktohet nga një lëndë që quhet 'Melanoma', e cila zhvillohet në shtresat e sipërme të lëkurës, dhe kjo është një prej kancerëve më të zakonshme në botë.
Similar topics
» Studimi francez, cigaret elektronike mund të shkaktojnë kancer
» Gjërat Që Femrat Duhet Të Ndalojnë Së Bëri
» Hidratimi I Lëkurës Pas Diellit
» Mjekët Apelojnë “Larg Rrezeve Të Diellit”, Stimulojnë Kancerin E Lëkurës
» 16 Kuriozitete dhe fakte interesante per vdekjen
» Gjërat Që Femrat Duhet Të Ndalojnë Së Bëri
» Hidratimi I Lëkurës Pas Diellit
» Mjekët Apelojnë “Larg Rrezeve Të Diellit”, Stimulojnë Kancerin E Lëkurës
» 16 Kuriozitete dhe fakte interesante per vdekjen
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi